Današnji dan smo tudi v našem oddelku Metuljčkov obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Skozi cel teden pa smo se že posvečali aktivnostim, vezanim na to temo. Spekli smo si tudi žemljice, recept pa bomo še velikokrat uporabili v kotičku »dom«, kjer skuhamo in ustvarjamo poleg žemljic še torte, hrano za dojenčke, pice, vse vrste sladic itd.

Obiskala nas je knjižničarka Andreja iz knjižnice Brežice, ki nam je predstavila zgodbo Od kod si, kruhek (Tomaž Lapajne). V knjigi je med drugim opisano, katere sestavine vse potrebujemo za pripravo testa za kruh. Tako smo obnovili včerajšnji recept, Vesna pa nam je v tem času pripravila slano testo, ki je malce podobno tistemu testu, ki smo ga pripravili prejšnji da. Slano testo smo spretno  gnetli in iz njega oblikovali rogljičke, preste, žemljice, testo rezali z nožki in ustvarjali svoje pekovsko pecivo.

V zgornji avli vrtca smo si preko projektorja ogledali posnetek Ribiča Pepeta in vsebin na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka, zaplesali ob pesmih in se družili z otroki oddelka Čebelice. Ti pa so nam predstavili tudi plakat, na katerega so razvrstili zdravo ter nezdravo prehrano. Dan smo zaključili z igro na soncu, ki se je le pokazalo po tem, ko so se razkadili sivi oblaki z dežjem.

       

Jožica Ogorevc, dipl.vzg.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Dostopnost